Продукти:
600гр. бяло брашно
1/2 кубче мая (20гр.)
3 яйца
80гр. краве масло
1 ч.чаша кисело мляко
2 ч.л. сол
1 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Замесвам тестото в машина за хляб на програма за тесто (1ч. и 20 мин.)
Най-напред разбивам яйцата, като отделям 1 жълтък за намазване. Изсипвам разбитите яйца в мерителната чаша и добавям кисело мляко, докато общото количество достигне 350мл. Добавям солта и захарта и изсипвам на дъното на машинката.
Пресявам брашното и до слагам отгоре. Правя кладенче и изсипвам разтворената в 40-50мл. хладка вода мая. Включвам машината. След сигнала за добавяне на допълнителни добавки ( около 20мин. от началото, в момент, когато меси на бързи обороти) добавям постепенно половината от маслото, като го режа на тънки люспи.

Когато тестото е готово го изсипвам на плот посипан с брашно. Разделям на три части. Всяка част разточвам на кръг с големината на тавата (около 26 см.). Нареждам трите кръга един върху друг в тавичката, като помежду им мажа с разтопено масло.
С помощта на чаша, която поставям в центъра, разрязвам питата на 16 сектора, като се реже между чашата и стената тавата. Получените сектори се усукват по два пъти и се подреждат като цвете.

Слагам питката в предварително загрята до 100 градуса, но вече изключена фурна и чакам около 30-40 мин. да напълни тавата. Мажа с разбит жълтък и малко олио и поръсвам със сусам.
Пека на 170 градуса около 40 мин., като е необходимо отгоре покривам с лист хартия, за да не прегори.

Забележка: Вместо с разтопено масло между корите може да се сложи смес от яйца и сирене.