Продукти:

1 голям пакет бисквити закуска
1 кутия ананаса на шайби
сладко от вишни
1 голяма кофичка заквасена сметана
100гр. течен шоколад
0.5 л. прясно мляко
1 пакетче нишесте ( крем)
1 ванилия
100 гр. захар
1 пак. желатин
1-2 банана

Начин на приготвяне:

Използва се форма за торта със свалящи се стени. Формата се застила с прозрачно фолио. На дъното се нареждат шайбите ананас, като в средата на всяка се поставя по една вишна ( черешка) от сладко. По стените се нареждат също шайби от ананас, нарязани на половинки. Желатинът се разтваря според указанията в малко студена вода и след това се слага на водна баня до пълното му разтваряне. Ананасовите шайби се намазват с част от разтворения желатин с помощта на домакинска четка.
Заквасената сметана се разбива заедно с течния шоколад и се добавя желатина. Това е първият крем. С него намазваме един слой върху ананасите и отгоре нареждаме бисквитите, които потапяме в сока от ананаса. Отгоре слагаме още един слой от крема и отгоре нареждаме един ред бисквити. Поставяме формата за кратко във фризера, докато приготвим другия крем.
Вторият крем се приготвя от прясното мляко, нишестето, захарта и ванилията.
Изваждаме формата от фризера и най-напред разпределяме по-голямата част от крема върху бисквитите. След това нареждаме нарязаните на тънки резени банани. След което поставяме 3-ти ред бисквити, които заливаме с останалия крем, за да не останат сухи.
Тортата отново се поставя във фризер за около 1 час. След което се изважда и се съхранява в хладилник. Малко преди консумация отново се слага за 15-20 минути във фризер и след изваждането се обръща върху поднос. Внимателно се отстранява фолиото.